Förtroende, svartsjuka – Tips


Att höra ifrån någon man har byggt upp ett förtroende för tidigare att den personen inte tycker om när jag är där, umgås med den personen, gillar andra killars bilder, snappar så mycket med han eller han, börjar följa ” nya” killar på instagram osv osv… Och sedan få reda på att personen som klagar så mycket på en gör precis detsamma mot mig så blir man väldigt fundersam.

Nu stämmer inte ens allt detta in på vad jag gör. Har jag byggt upp nått med en person och man kanske sagt till varandra att man lätt blir svartsjuk om man gillar andra killars/tjejers bilder, umgås med andra killar/tjejer, snappar med ”randoms killar/tjejer” osv så gör jag inte det, ser absolut ingen mening med det om den andra tar illa upp av det, varför hålla på så lixom? MEN det måste finnas en gräns och man måste faktiskt kunna lita på varandra annars blir det jäkligt tröttsamt snabbt och kommer bara ställa till med en massa onödiga problem och tjafs. Man måste kunna få umgås med vänner, göra saker och inte bara låsa sig fast med varandra. Att lita på varandra är verkligen prio 1 enligt mig om man är tillsammans med personen, bara är på G eller umgås jäkligt mycket. För hur kul skulle det va att umgås med en som satt och va oärlig 11 av 12 timmar och man sedan skulle få reda på detta, det skulle ju inte alls kännas så bra och bekvämt, inte sant?

Men vad gör man då? Hur känner man att man kan lita på någon? Och hur många chanser kan man ge en person som valt ljuga för en?

Först måste jag ändå säga att man inte får gå för fort fram. Umgås mycket med varandra, prata mycket och fråga varandra mycket, ju mer desto snabbare ” hittar ” man varandra och börjar se/ känna hur personen fungerar. Testa även va tillsammans med andra, se om personen är detsamma eller ändrar sig när man är bland andra personer. Testa din kille/tjej, låt han exempelvis åka iväg på en fest om det nu är så att han vill det, att säga ” sköt dig/ hoppas du inte rör någon annan” är inte ens nått man ska behöva säga. Men dra till med det om du ändå känner dig osäker, kolla om någon annan du känner ska dit kan hålla ett extra öga bara för att. Kan ju kännas skönt om man exempelvis bara är på G med någon och inte riktigt är i den fas där man är tillsammans med varandra. För många är nu för tiden experter på att dra till med ” Men hallå vi är ju faktiskt inte tillsammans” om de skulle vart på någon annan eller sagt/skrivit olämpliga saker till andra.

Hur känner man att man kan lita på någon?

Jag vet faktiskt inte.

Jag har tyvärr blivit sårad alldeles för många gånger, har verkligen jättesvårt nu för tiden att börja kunna lita på folk och det är kanske 1 nästan knappt det som jag känner att jag kan lita på till 110%. Det hade varit så enkelt om man redan från början vetat hur människor ser på det här med tillit och förtroende, för tänk så mycket smärta man sluppit om man direkt slutat umgås med såna som lätt får andra att bli sårade i form av då lögner.

Tänk va skönt att veta att just den, den eller den personen kan jag lita på. Va skönt det hade vart för hjärnan också, den hade sluppit gå på högvarv när exempelvis den man va tillsammans med eller träffade va iväg med sina kompisar, festade och liknande. Jag har tyvärr inte så bra svar på just denna frågan. Men jag tror man känner helt själv när man verkligen kan lita på någon fullt ut, men det tar tid. Lång tid!!

Hur många gånger kan man förlåta en person som vart ” otrogen” mot en, en som ljugit massa och hållt saker bakom ens rygg väldigt länge?

Har ställt mig denna fråga själv då jag både varit tillsammans med en samt vart på G med en som varit otrogen, ljugit en massa och hållt undan med saker upprepade gånger. Personen fick ta mycket ”elaka” kommentarer o blev utfrågad massor av gånger utav mig, det va lixom det bästa sättet för mig att bearbeta hans otrohet och alla saker man fick reda på som han gjort…. Jag valde ge personen en chans till efter att man faktiskt sätt hur dåligt personen mådde över det han gjorde. Men jag tycker att fixar inte personen sköta sig efter att ha fått en chans och gör om samma grej igen då är det absolut stopp och inga fler chanser.

Gör man om samma misstag en gång till efter man har gråtit, sagt tusen förlåt och insett hur hemsk det man gjorde va så ska man inte få ännu en chans, absolut inte! Det visar bara hur ” Falskt” alla förlåt har vart när personen valt säga de till dig samtidigt som den väljer göra om det stora misstaget ännu än gång.

Tänk på att det är DU som måste stå på dig, även att det är jobbigt. Det riktigt sjuka är att man sårar bara sig själv om man fortsätter ge en person fler och fler chanser. Tänk på ditt eget bästa, det förtjänar alla!

 

 

 

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Förtroende, svartsjuka – Tips

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>