Man måste tänka till lite…


En sak som jag tycker är himla viktigt att ta upp såhär ibland är det här med hur man väljer att skriva/ visa sina träningspass och vad man äter osv via sociala medier.

Jag tror aldrig jag har skrivit ut här på min blogg exakt vad jag ätit på en dag, exakt vilka vikter jag lyfter, exakt hur jag gör med det ena och det andra. Vet ni varför jag inte gör det?

Jo såhär är det att jag kan tycka det är fel av oss som har många som följer våra bloggar och har flera 1000 som följer och inspekterar det vi dagligen laddar upp via Instagram om vi skriver ut för mycket. Det blir lätt att folk tar efter exakt och det blir inte alltid så bra i slutändan då vi alla människor är väldigt olika. Vi orkar olika, vi äter olika och våra kroppar ser olika ut. Det är bara inse det!

Jag får dagligen mail och meddelanden lite överallt från unga tjejer, mellan 11-18 som skriver att de vill ha hjälp med en viktminskning, hur det ska få en stor rumpa, vad dem ska äta, vad dem ska sluta göra för att se snabba resultat på sin kropp osv… Något vi inte får glömma är att jag, jag som driver denna blogg med flera tusen som kollar in dagligen och har en Instagramprofil som följes av flera tusen ofta är ett ansikte utåt, och är en förebild för många tjejer. Men vi kan inte heller glömma bort att jag måste få vara mig själv. Jag har alltså valt att inte skriva ut exakt hur jag gör med allt och exakt hur jag ” lever” jag tycker inte det är rätt att skriva ut och visa vad jag åt just idag och hur mycket jag lyfte på gymmet idag, folk tar efter snabbare än va man kan tro. Jag vill inte få folk att ta efter vad jag gör(exakt), Varför kanske ni nu undrar…? Jo just för att vi alla är så fruktansvärt olika. Skulle jag dagligen skriva ut exakt vad jag ätit på en dag och en liten tjej på ex 12 år skulle ta efter skulle det kunna bli riktigt fel. Det jag menar är att; Vad som är lagom för mig, kanske inte är lagom för dig.

Jag tycker det är jättekul att dela med mig av text/bilder och tycker det är jättekul att hjälpa folk att svara på deras frågor när det kommer till kost och träningsfrågor men jag måste alltid tänka mig för hur jag svarar och till vem det är jag svarar och hur jag själv väljer att visa och skriva ut saker.

Man kan inte jämföra sig med någon annan. Alla funkar helt olika och jag själv skulle aldrig kunna lägga upp min kost exakt som någon annan ( någon jag ser upp till exempelvis ) och tro att om ett par månader ser jag likadan ut som henne. Samma sak med träning och vikter, så skriver jag exempelvis inte ut vikterna på alla övningar som jag gör, för att alla måste träna/äta utifrån sina egna förutsättningar och mål.

Det är klart jag ibland skriver ut och visar vad jag äter, men jag skulle aldrig kunna driva min blogg och lämna ut hela mitt liv dagligen, det skulle kännas riktigt fel och bli väldigt tokigt på långsikt.

Hoppas ni förstår lite hur jag menar. Det är alltså väldigt viktigt det här med vad man väljer att skriva ut och visa när man har många som följer en och ser upp till en.

Kramisar på er!

10684015_815308305179040_965625604_n

 

 

 

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Man måste tänka till lite…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>